present/passat

diumenge, d’agost 08, 2010

festival Mapa 2010

FESTIVAL MAPA 2010: Art i ciència, diàlegs entre raó i intuïció

Sense pensar-hi gaire, ens toquem diferents zones del cos quan ens referim a aquestes dues paraules: raó i intuïció. Però la ciència ens diu ara que totes dues sorgeixen del mateix indret. I nosaltres ens ho creiem, però seguim tocant-nos a llocs diferents.

La creativitat no és exclusiva de l’art; es troba també al cor de tots els descobriments científics i també en la capacitat d’inventar interrogants. Tot i així, continuem creient que la ciència només serveix per donar respostes.

De la mateixa manera, creiem que la creativitat artística és purament intuïtiva, espontània i fugaç, però oblidem que es basa en una metodologia i una investigació constants.

A Mapa considerem la complexitat com una riquesa, així que, en comptes de fixar-nos en el que diferencia l’art i la ciència, us convidem a descobrir les connexions i a gaudir de les estretes relacions entre aquestes dues àrees del coneixement.

FESTIVAL MAPA 2010: Arte y ciencia, diálogos entre razón e intuición

Sin pensarlo mucho, nos tocamos distintas zonas del cuerpo cuando aludimos a estas dos palabras: razón e intuición. Pero la ciencia nos dice ahora que ambas surgen del mismo lugar. Y nosotros nos lo creemos, pero seguimos tocándonos en distintos sitios.

La creatividad no es exclusiva del arte; la encontramos también en el corazón de todos los descubrimientos científicos, así como en la capacidad de inventar interrogantes. Sin embargo, seguimos creyendo que la ciencia sólo sirve para dar respuestas.

De la misma manera, creemos que la creatividad artística es puramente intuitiva, espontánea y fugaz, pero olvidamos que se basa en una metodología y una investigación constantes.

En Mapa consideramos la complejidad como una riqueza, así que, en vez de fijarnos en lo que diferencia arte y ciencia, os invitamos a descubrir las conexiones y a disfrutar de las estrechas relaciones entre estas dos áreas del conocimiento.

http://www.festivalmapa.com/mapa.php?fitxa=F1210